De basis van ‘Medical Taping’ werd gelegd in Japan en Korea. Daar werd deze tape-methode ontwikkeld, waarmee met een elastische tape; spieren in hun functie worden ondersteunt, zònder dat daarbij de beweging wordt beperkt. Hierdoor wordt meteen het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. (bloed- en lymfecirculatie).

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de Bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen.

Gedurende de tijd, bleek dat je de tape voor veel meer doeleinden kan gebruiken. De tape die gebruikt wordt is huidvriendelijk en plakt goed, is ventilerend, vochtbestendig en anti-allergisch. Over het algemeen kan de tape zo’n vier tot negen dagen blijven zitten. Niet iedere therapeut is in staat deze vormen van tapen toe te passen, neem voor de mogelijkheden binnen de praktijk contact op met uw fysiotherapeut.

Medical Taping of medical tapen behandeling bij fysiotherapie stuifzwam in Alphen aan den Rijn

Het Indicatie gebied is uitgebreid tot:

1. Na-/behandeling van blessures; zoals rug-, nek- en schouderklachten, maar ook Knie- en kuitklachten.
2. Behandeling van problemen door Overbelasting bv. bij een tennis-, golf-, muis-arm.
3. Verminderen van (spannings-) hoofdpijn & zenuwpijn.
4. Verminderen van oedeem en bloeduitstortingen.

Effecten van Taping:

1. Pijndemping
2. Spierfunctie verbeteren door het reguleren van de spierspanning
3. Gewrichtsfunctie ondersteunen
4. Belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
5. Neuro-reflectoire be-invloeding

Praktijk Fysiotherapie Alphen aan den Rijn

Deze ; veelal gekleurde, elastische tape is : ventilerend, hypoallergeen, waterproof ( je kan er gewoon mee douchen) en het kan meerdere dagen gedragen worden. In mindere mate maken we ook nog gebruik van andere tape: Naast deze ‘Medical tape’ gebruiken we soms nog wel eens de conventionele, witte sporttape. B.v. bij gewrichtsondersteuning.

De McConell- tape materialen, gebruiken we ook nog steeds voor de patellaire ( knieschijf=) problematiek (= McConell tape-techniek)