De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Patiënten die in het dagelijks leven door klachten belemmerd worden in het bewegen kunnen terecht bij de fysiotherapeut. De fysiotherapeut werkt samen met u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat. U kunt dus naar de fysiotherapeut voor klachten opgedaan tijdens het werk, gekregen door een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt.

Bekijk hier de pdf voor een optimale behandeling.

Algemene Behandeling | Fysiotherapie Alphen aan den Rijn | Fysio Stuifzwam
Oefenruimte Fysiotherapie Alphen aan den Rijn

Om klachten te behandelen gaat de fysiotherapeut samen met u resultaatgericht aan het werk. Hij stelt een behandelplan op wat afgestemd wordt op uw lichamelijke situatie, mogelijkheden en wensen. Vaak bestaat dit behandelplan uit adviezen en oefeningen, waarmee hij zorgt dat u weer beter kunt bewegen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van manuele technieken als massage van de spieren en mobiliseren van de gewrichten.

Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij hem of haar terecht.