Carel van der Born

Carel van der Born heeft meer dan 30 jaar ervaring als algemeen fysiotherapeut. In 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Leiden. Na een lang dienstverband in een groepspraktijk in Den Haag is hij in 2002 samen met zijn vrouw Ingrid Hoogervorst de Fysiotherapiepraktijk in de Stuifzwam begonnen.

Samen zijn we woonachtig in Langeraar en hebben inmiddels 2 studerende kinderen. Ik heb zo’n 20 jaar gevoetbald bij verschillende verenigingen in Leiden en daarna ben ik gaan schaatsen wat ik al jaren op de zondagmorgen doe op de Haarlemse IJsbaan.

Mijn andere hobby’s zijn skiën, fitness, fietsen, muziek, lezen, fotograferen en tuinieren en klussen. Wat de fysiotherapie betreft vind ik een persoonlijke benadering en kunnen inleven en meedenken met de patiënt erg belangrijk. Verder ook een actieve rol van de patiënt. Naast het behandelen van klachten vind ik ook het adviseren, instrueren en leren omgaan met klachten, en goed leren bewegen, belangrijke aspecten van het vak Fysiotherapie. In de loop der jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van manuele mobilisatie technieken en revalidatie. Schoudercursussen gevolgd aan Leidse Hoge School. Revalidatie van reuma patiënten. Sinds 2000 lid van Fyranet. Netwerk behandeling reumapatiënten. Verdere interesse op gebied van functionele trainingstherapie en ademhalingstherapie. Ook lid van het Rijnland Heup en Knie Prothesiologie Netwerk waardoor we nascholing krijgen en op de hoogte zijn van de laatste protocollen.

De laatste tijd volg ik scholing op gebied van Functional Movement Screen, dit is een methode waarbij je d.m.v. zeven eenvoudige tests kan aangeven waar de zwakke schakels in het bewegen zitten of het probleem ligt aan de stabiliteit, mobiliteit en/of flexibiliteit van zowel de romp als de extremiteiten( armen en benen), en hier kan je dan je behandeling op afstemmen.

Carel van den Born | Fysiotherapie Alphen aan den Rijn | Fysio Stuifzwam